Microsoft Datacenter

Omschrijving bedrijf

Onze missie “Empower every person and every organization on the planet to achieve more” is niet zomaar een statement, het is onze missie om daadwerkelijk het verschil te maken en mensen en organisaties in staat te stellen meer te kunnen bereiken. Microsoft bestaat uit meerdere organisaties, waaronder Cloud Operations and Innovation. Deze organisatie is de drijvende kracht achter de producten van Microsoft, zoals de datacenters van Microsoft. Microsofts datacenters maken de digitalisering mogelijk die de overheid, het bedrijfsleven en andere organisaties beter laat functioneren en innoveren. De datacenters ondersteunen 350.000 bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in Nederland via clouddiensten. De datacenters voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen en ze maken met hun rekenkracht innovatie op het gebied van duurzaamheid mogelijk. Wist je dat er meer dan 400 mensen in en voor de datacenters van Microsoft in Nederland werken? Als een datacenter operationeel is, is er veel onderhoud nodig aan onder andere de IT infrastructuur. Veel mensen werken samen om het datacenter goed te laten draaien, denk maar aan facilitaire zaken, EHS, Logistiek en Beveiliging. In het de projectkantoor werken we aan nieuwe initiatieven en de implementatie daarvan. Zoals ‘Zero Waste’ en ‘Carbon Negative in 2030’. Kom je werken bij Microsoft, dan ben je onderdeel van een hecht team. Iedereen zet zich in om het verschil te maken voor de samenleving. Dit doen we vanuit onze normen en waarden: Accountabiliteit, Integriteit en Respect. Het welzijn en de ontwikkeling van mensen heeft de prioriteit. Met een goede balans tussen werk en privé. Ook het doorleren op technische kennis en persoonlijke ontwikkeling als onderdeel van je baan gezien. Je krijgt ruim de tijd om cursussen, certificeringen en diploma’s te behalen. Onder werktijd, waar en wanneer het jou uitkomt. Hoeveel uur je werkt is aan jou. Of dat nu 40 uur of 24 uur is, zo bieden wij gelijke kansen aan iedereen. Wil je het verschil maken in het dagelijks leven van mensen? Onderdeel worden van een hecht team? Blijven leren en een goede werk-privé balans? Solliciteer dan bij ons! Je bent van harte welkom.

Motivatiebrief

.Microsoft begon 44 jaar geleden als een platform voor een Microcomputer waarop programma’s konden draaien. Inmiddels heeft Microsoft honderden diensten en soft- en hardware producten ontwikkeld. Zoals Office 365, Teams, Azure en de Xbox. Er werken bijna 400.000 mensen voor en bij Microsoft, in diverse organisatie-onderdelen: Sales, Marketing, Human Resources, Finance, Legal, Customer Support, Product development, Consultancy, Cloud operations en nog veel meer.

Bij Cloud Operations en Innovation werken meer dan 14.000 mensen. Deze organisatie is onder ander verantwoordelijk voor datacenters van Microsoft. In Nederland alleen werken meer dan 400 mensen bij en voor de datacenters van Microsoft. We zoeken mensen die ons ondersteunen bij het onderhoud van de servers en netwerkapparatuur, en ook elektriciens en werktuigbouwkundigen zijn hard nodig om de datacenters te laten opereren.

Er zijn vrijwel geen datacenter gerelateerde opleidingen, de technische kennis die je nodig hebt leer je van ons terwijl je werkt. Veel belangrijker dan vanaf dag 1 de juiste kennis te hebben, is dat je passie hebt voor wat je doet en nieuwsgierig bent. “Alleen kom je ver, samen bereik je meer”, bij Microsoft gaan we er vanuit dat het bijdragen aan en het bouwen op succes van anderen essentieel is om tot het beste en grootste resultaat te komen.

Binnen de Datacenter-organisatie werken verschillende teams:

  • Techniek: De technische teams in de datacenters zijn verantwoordelijk voor preventief onderhoud en voor het repareren van eventuele defecte apparatuur. Iedere dag is anders, wat het werk uitdagend en afwisselend maakt.
  • IT: Het IT-team bestaat uit verschillende diverse afdelingen en is verantwoordelijk voor het opbouwen en uitrollen van nieuwe apparatuur, onderhoud, afbouwen van oude apparatuur. Ook de IT ondersteuning van onze eigen collega’s valt onder het IT-team.
  • Logistiek: De logistieke kant van de datacenters is omvangrijker dan je in eerste instantie zou denken, we ontvangen maandelijks meer dan 20.000 onderdelen om de apparaten te onderhouden. Ook worden onderdelen tussen de diverse datacenters getransporteerd als dat nodig is. Datadragers worden altijd vernietigd, maar apparaten en onderdelen die Microsoft niet meer kan gebruiken worden onder andere gedoneerd aan scholen en organisaties die de apparatuur nog wel kunnen gebruiken.
  • Kritische infrastructuur: Het critical environment team is onder andere verantwoordelijk voor de elektra, de koeling en verwarming, de luchtbehandeling en brandbeveiliging. Hiewrvoor zijn we altijd op zoek naar elektriciens, werktuigbouwkundigen, installateurs en algemeen technische mensen.
  • Projecten: De projectmanagers van IT en critical environment werken aan het plannen en begeleiden van preventief onderhoud, audits, het plaatsen en verwijderen apparatuur. Ook werken zij aan het implementeren van nieuwe technieken: zoals uitbreiding van de datacentercapaciteit en het verbeteren van afvalstromen.
  • Behalve de technische teams binnen de datacenters kun je ook afdelingen vinden voor het onderhouden en schrijven van procedures en werkinstructies (quality assurance), financiële afdeling, en de afdeling veiligheid, omgeving en gezondheid.

Voor al deze teams zoeken wij regelmatig nieuwe collega’s! Mensen met een passie voor techniek, die echt willen bijdragen aan de maatschappij, en mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn en veiligheid voor anderen.

Mensen die samen met ons willen werken aan onze missie “Empower every person and every organization on the planet to achieve more”. Wij geloven dat we samen het verschil kunnen maken in het dagelijks leven van mensen.

We hebben erg vaak nieuwe functies opstaan, hou daarvoor onze website in de gaten, filter bijvoorbeeld het land op Nederland: Banen in datacenters Microsoft

Klik op de play button voor de bedrijfsvideo